Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
348,28 Ft
Euró
378,65 Ft
Font
441,65 Ft
Bitcoin
41,483 $

Tanulmány: jó hatással lehet az emberekre a titkolózás

A jó hírek elhallgatása izgalmas, amely által sokan energikusabbnak, boldogabbnak és élettel telibbnek érezhetik magukat. Ezzel szemben a negatív titkok elhallgatása szorongást okoz.

Fotó: Unsplash
Tudomány

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy új tanulmány eredményei azt mutatják, hogy jó hatással lehet az emberekre a titkolózás – írta meg a 24.hu a Psychology Today cikkére hivatkozva. Ám ez csak abban az esetben igaz, ha pozitív töltetű információkat hallgatunk el.

Ilyen például egy lánykérés, a meglepetésnek szánt ajándékok, vagy éppen a terhesség. A kutatás szerint ilyen jellegű információk titokban tartása miatt az emberek energikusabbnak, boldogabbnak és élettel telibbnek érezhetik magukat. Soron kívül Orbán Viktor egykor hivatásos, fizetett Mikulás is volt

A tanulmány szerzője, Michael Slepian úgy fogalmazott, a legtöbb ember számára nagyon izgalmas jó híreket elhallgatni, ez idő alatt ugyanis gyakran jut eszükbe az az öröm, amelyet szeretteik érezni fognak, amikor végre értesülnek arról a bizonyos dologról.

Így tulajdonképpen olyan, mintha nem csak egyszer élnék át azt a pillanatot, amikor boldogságot okoznak a hozzátartozóiknak, hanem számtalan alkalommal, amely természetes jó érzéssel tölti el a titkolózókat. Ám a negatív titkok épp az ellentétes hatást váltják ki.

Ha ugyanis ilyesmit kell elhallgatnunk, akkor megállás nélkül rágódunk rajta, milyen rossz hatások fognak érni bennünket, ha kiderül. A szakértő szerint ezért a negatív információkat többnyire kényszerből tartjuk magukban, amely tovább fokozza szorongásunkat, míg a jó híreket gyakran saját döntésünkből titkoljuk el.

A gázai konfliktus kezdete óta Irán 127 kivégzést hajtott végre

Emberi jogi csoportok szerint Iránnak "jól jött" a véres konfliktus Izrael és a Hamász között, ugyanis míg mindenki a háborúra figyelt, Irán kivégzett 127 embert.