Clouds
21 Budapest
Dollár
358,97 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
443,58 Ft
Bitcoin
23,169 $

Felgyújtotta szomszédja házát egy dühös férfi

ugyeszseg.hu
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Nagyobb anyagi kárt okozó rongálás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emeltek vádat azzal a siófoki férfival szemben, aki először házának felgyújtásával fenyegette meg szomszédját, végül a sértett udvarán tárolt faléceket gyújtotta meg.

A vád szerint a vádlott régebb óta haragos viszonyban állt a sértettel a közös tulajdonukban lévő telek használata miatt. A férfi 2021 áprilisában haragosát többször is azzal fenyegette meg, hogy felgyújtja a közös tulajdonú területtől nem messze álló házát – írta az ugyeszseg.hu.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A vádlott 2021 májusában azonban nem az épületet gyújtotta fel, hanem a közös telek melletti sértetti területre ment és az ott tárolt fa gerendákat, valamint fa léceket két helyen égésgyorsító anyaggal meglocsolta, majd lángra lobbantotta.

A sértett és felesége rövid időn belül észlelték a tüzet, amit a sértett a tűz további terjedése előtt poroltóval eloltott, de oltás hiányában reális esély volt arra, hogy a sértettnek a gyújtogatás közelében lévő, mindösszesen 1,3 millió forint értékű tárolója, gépei és terménye is megrongálódjon.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.