Dollár
431,14 Ft
Euró
422,90 Ft
Font
481,91 Ft
Bitcoin
19,675 $

Három halálkos lakástűz történt karácsony másnapján

Fotó, illusztráció: Tűz egy telephelyen a XVIII. kerületi a Fáy utcában 2021. december 11-én. A mintegy négyezer négyzetméteres, kétszintes épület belső helyiségében műanyagszármazékok gyulladtak meg. A lángokat huszonkét járművel, hatvanhat tűzoltó oltotta. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Takács Petra

2021. december 26. - 15:09

Három olyan személy is volt, akik karácsony másnapján vesztették életüket tűzesetben, már nem lehetett rajtuk segíteni.

Három halálos kimenetelű tűzeset volt karácsony másnapján – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap délután az MTI-vel. Vasárnap délelőtt fél tizenkettőkor a rendőrség jelezte, hogy egy vecsési, Ady Endre utcai családi házban egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet találtak. A helyszínen tűz már nem volt, de nem zárható ki, hogy elektromos eredetű füstölés volt a fürdőszobában, ami halálos füstmérgezést okozott – írták.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

Fél egykor Szentes külterületén gyulladt ki egy húsz négyzetméteres romos ház, amely a tűzoltók kiérkezésekor már teljes egészében égett, és a teteje is beszakadt. A tüzet egy órán át oltották, majd a romok átvizsgálásakor egy holttestet és egy szétégett gázpalackot találtak.

Negyed órával később érkezett jelzés a tűzoltóknak arról, hogy Miskolcon, a Dankó Pista utcában egy panelház harmadik emeleti lakása füstöl. Az ott lakók a tűzoltók kiérkezése előtt behatoltak a lakásba és eloltották a tüzet. A hálószobában, ahol egy asztal és ruhák égtek két négyzetméteren, egy holttestet találtak.

Már a másodfokú riasztásokat is visszavonta a meteorológiai szolgálat

A tájékoztatás szerint a katasztrófavédelem mindhárom tűzeset körülményeit vizsgálja. Felhívták a figyelmet arra, hogy a legtöbb tragédiával végződő tűzben egyedül élő idős emberek vesztik életüket, ezért azt kérték: a család szerezzen be nekik füstérzékelőt, amely időben jelzi a veszélyt.

Forrás: MTI

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.