Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,27 Ft
Euró
381,85 Ft
Font
445,00 Ft
Bitcoin
43,286 $

Szoboszlai Dominik: nem szeretném, ha sztárként kezelnének

A Liverpool magyar sztárja, Szoboszlai Dominik az M4 Sportnak adott interjút a nagy meccs után.

Fotó: Szoboszlai Dominik (k), a magyar, valamint Szpasz Gyelev (b) és Filip Krasztev, a bolgár csapat játékosai a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án. MTI/Illyés Tibor
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A Marco Rossi szövetségi kapitánnyal való kapcsolatáról Szoboszlai elmondta, habár két korábbi kapitánynál is volt már a keretben, a „Főnök” volt az első, aki be merte őt tenni a felnőttek közé a nemzeti csapatba, és azóta is bízik benne.

„Nagyon közel állunk egymáshoz. Ez akkor lett igazán erős, amikor három éve Izland ellen kijutottunk, és ő nem lehetett ott. Írt nekem egy hosszú üzenetet a meccs előtt, én pedig azt válaszoltam, hogy ne aggódjon, a végén pedig üzentem, hogy szívesen” – mesélte. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

A magyar válogatott egyik legnehezebb meccse a sorozatban éppen a Montenegró elleni idegenbeli összecsapás volt, amely gól nélküli döntetlennel zárult. Szoboszlai szerint azon az estén érezték, hogy nincs bennük átütő erő, viszont az előző világbajnoki selejtezősorozatban az Albánia elleni párharcban mind a kétszer hibáztak ilyen szituációban, így vereség lett a vége. Megjegyezte, tanultak abból, így a Montenegró elleni összecsapáson az volt a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül hozzák le a találkozót, ami sikerült.

Szoboszlai nem akarja, hogy sztárként kezeljék

A vasárnapi „visszavágóról” szólva Szoboszlai elmondta, nem szeretne már a mérkőzés előtt ünnepelni, hiszen a múltból nem lehet megélni: „Verjük meg Montenegrót, és akkor ünnepeljünk egy nagyot.”

Szoboszlai a nyáron szerződött a nagy múltú Liverpoolhoz, mint elmondta, ettől sem változott a „státusza” a nemzeti csapatnál: „Nem lettem ettől más ember, nem szeretném, ha sztárként kezelnének. Csak csapatként tudjuk elérni, amit elértünk, ez nem egyéni sport. Egyedül nem tudtam volna kijutni az Eb-re”

Az angol csapattal kapcsolatban megjegyezte, az interneten kommentelők – merthogy rendszeresen olvassa a hozzászólásokat – közül sokan kételkedtek abban, hogy megállja a helyét Jürgen Klopp együttesében. Ezek a megjegyzések azonban folyamatosan motiválják, és sikerült is beverekednie magát a kezdőbe, gólokat lő, gólpasszokat ad, jól játszik.

„Persze valakinek ez így sem jó, de ez még inkább motivál” – mondta A beszélgetés végén szóba került a jövő évi Európa-bajnokság is, ezzel kapcsolatban a válogatott kapitánya így vélekedett: „Bármilyen csoportba kerülünk, van esélyünk továbbjutni, onnan pedig már ki-ki meccsek következnek. Élvezzük, menjünk, ameddig csak lehet és a végén lehet, hogy mi leszünk a legnagyobb meglepetés…” – fűzte hozzá.

(MTI)