Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,338 $

Szakértő szólalt meg a legújabb TikTok-őrület kapcsán

A legújabb trend egy rovarirtó „trükk”.

Fotó: Unsplash/James Wainscoat
Cool

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne jelenne meg egy újabb, javarészt értelmetlen kihívás a platformon: a legújabb trend a rovarirtó „trükk”, melynek lényege, hogy a felhasználók benzint töltenek egy pohárba, hogy aztán annak segítségével megszabaduljanak az otthonukat terrorizáló darazsaktól.

A feltöltött videókban a „hacket” kipróbáló felhasználók fognak egy poharat, befőttesüveget, vagy éppen vödröt, majd körülbelül egyharmadáig töltik benzinnel. Ezután fogják a benzinnel töltött választott tárgyat, majd a fészekre helyezik azt. Soron kívül Az év végére 5000 fogyatékossággal élő ember lakhat kis lakásokban

Mivel pedig a darazsak nem igazán bírják a közvetlen benzingőzt, annak mérgező hatása nyomán sorra hullanak bele a benzinnel töltött poharakba. Több videóban azt is megmutatják a felhasználók, ahogy lekaparják a falról a darázsfészek maradékát, majd egy az egyben beledobják a benzines pohárba, benne a darazsakkal.

Ben Hottel, az Orkin műszaki szolgáltatási vezetője és entomológus azonban e trendet látva óva int attól, hogy bárki is kipróbálja: a Fox Newsnak adott interjújában ugyanis rámutatott, noha látszólag egyeseknél hatásosnak bizonyult a módszer, valójában nemcsak veszélyes, de illegális is.

A rovarirtó cégeknek ugyanis megtiltják, hogy ilyen és ehhez hasonló anyagokat vessenek be a rovarok ellen, s csak olyan irtószereket használhatnak, melyeket az illetékes hatóságok előzetesen jóváhagytak. Nem mellékesen pedig az idei a valaha volt legmelegebb nyár, így végképp nem érdemes benzinnel tevékenykedni a szabadban, hiszen fokozottan tűzveszélyes. Nem beszélve a keletkezett veszélyes hulladékról.