Sorra halnak meg az oltás- és maszkellenes rádiósok

Fotó: Unsplash/Amr Taha™
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. szeptember 15. - 19:49

A maszkhordás és az oltás ellen nyíltan kiálló amerikai rádiós műsorvezetők közül már négy hunyt el az elmúlt bő hónapban koronavírus okozta fertőzésben.

Az elmúlt egy hónapban már négy ismert amerikai rádiós műsorvezető hunyt el koronavírus okozta betegségben, akik mind kiálltak nyilvánosan a maszkhordás és ez oltás ellen. 

Pastor Robert Enyart, ismert amerikai rádiós műsorvezető hétfőn életét vesztette koronavírus okozta komplikációk miatt, a halálhírét műsorvezető társa jelentette be. 

Enyart korábban beperelte Colorado államot a Covid-korlátozások bevezetése miatt, majd októberben meg is nyerte a pert – írja a Portfolio.

„Jogunk van, sőt, kötelességünk van imádni őt (Istent), és ehhez semmi köze nincs az államnak“

– nyilatkozta Enyart a bírósági döntés után. 

Augusztusban a műsorvezető weboldalán kijelentette, hogy sem ő, sem a családtagjai nem veszik fel a koronavírus elleni oltást.

Augusztus óta Enyart már a negyedik oltásellenes rádiós műsorvezető, akit a koronavírus vitt el: Dick Farrel és Phil Valentine augusztusban hunytak el Covid okozta fertőzésben, ahogyan a vállaltan maszk- és oltásellenes Marc Bernier is, aki szintén koronavírus miatt vesztette életét ugyanabban a hónapban.