Dollár
389,80 Ft
Euró
408,24 Ft
Font
471,01 Ft
Bitcoin
16,200 $

Akkora a NASA új holdrakétája, hogy még a világűrből is látszik

Twitter/Airbus Space
not image

Kulcsár Péter

2022. március 24. - 14:03

Szemkápráztató fotókat tettek közzé, melyeken nem más, mint a Hold megkerülésére készülő Space Launch System (SLS) hordozórakéta látható.

Az SLS megarakétát múlt héten szállították a Kennedy Űrközpontban lévő indítóállványra annak érdekében, hogy megkezdjék az első, úgynevezett „nedves” teszteket, melyeket követően az egység készen állhat az éles bevetésekre.

Soron kívül Mexikói bokszoló fenyegette meg Lionel Messit a „tiszteletlen” ünneplés miatt 

Az Airbus Space vállalat Pléiades Neo nevű műholdja éppen az Egyesült Államok felett járt, amikor pusztán véletlen folytán készített néhány felvételt a modulról, miközben a NASA mérnökei serényen végezték felkészítési munkájukat.

Habár a NASA küldetése legkorábban májusban veheti kezdetét, az SLS és az Orion űrhajó már végső helyére került a Kennedy Űrközpontban, és elméletileg bármikor beindíthatják, ha parancsot kapnak rá.

Az SLS a Vehicle Assembly Buildingből (VAB) egy több ezer tonnás lánctalpas transzporteren keresztül jutott el végső célállomására: az út több mint 11 órát vett igénybe.

Mivel az SLS építése több milliárd dollárral meghaladta az eredetileg betervezett költségkeretet, nem mellesleg majdnem egy évtizedet késtek a megvalósítással, ezért izgalmas látni, mire jutnak a rakétával a NASA szakemberei az elkövetkező hónapokban.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja