Két órát kell várakozni a Szerbia felé közlekedő autósoknak

Pengésdróttal megerősített kapu és kerítés a röszkei közúti határátkelőhelyen 2020. január 29-én. A határátkelőnél 2020. január 28-án hajnalban migránsok nagyobb csoportja próbált a kerítést megrongálva magyar területre jutni a szerb oldalról. MTI/Kelemen Zoltán Gergely
not image

Takács Petra

2021. július 25. - 12:56

Vasárnap is tetemes várakozásra érdemes számolni a röszkei autópálya-átkelőnél és határátkelőnél egyaránt.

A rendőrségi honlapon közölt információ szerint a röszkei autópálya-átkelőnél a Magyarországról Szerbia felé tartó autósoknak két órát, a buszoknak három órát kell várakozniuk, a beutazó forgalomban a személyautóknak két óra, a buszoknak három óra, a kamionoknak egy óra a várakozási idő.

A röszkei közúti határátkelőhelyen a kifelé tartó személyautóknak kétórás, a belépő oldalon egyórás várakozásra kell készülniük.

Tompánál a kilépő forgalomban a személygépkocsik egy órát várnak.

A röszkei autópálya-átkelőnél a Magyarországról kiutazó autósoknak szombaton három órát kellett várakozniuk.

A magyar-román határszakaszon a csanádpalotai autópálya-átkelőnél a be- és a kilépő forgalomban egyaránt egy óra a várakozási idő a személyautóknak.

Csengersimánál szintén egy órát kell várniuk mind a befelé, mind pedig a kifelé tartó személygépkocsiknak.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várható várakozási időkről a rendőrség határinfó oldalán vagy a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

Forrás: MTI