Clouds
21 Budapest
Dollár
360,18 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,72 Ft
Bitcoin
23,068 $

Ridley Scott Joaquin Phoenix miatt átírta a Napóleon teljes forgatókönyvét

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ez pedig valószínűleg az egyik legjobb dolog, ami történhetett, hiszen a többszeres díjnyertes színész olyan hasznos és értékes megjegyzéseket tett, melyek tökéletesíthetik a közelgő filmet.

Ridley Scott, a közelgő Napóleon című filmje kapcsán osztott meg pár érdekes részletet, többek között arról, hogy milyen volt együtt dolgozni a színésszel. A rendező és a színész már nem először dolgozik együtt, hiszen annak idején a Gladiátor című filmen is együtt dolgoztak.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Phoenix egyik legutóbbi filmje, a Joker vegyes érzéseket keltett a nézőkben és a kritikusokban egyaránt, hiszen a karaktert egyszerre lehetett szeretni is, ám Phoenix alakításában egyszerre kifejezetten ijesztő is lett. Noha a két művész útjai hosszú évekre különváltak, most ismét együtt dolgoztak, ráadásul ezúttal egy igen komoly korszakot választottak, a színész pedig Bonaparte Napóleont fogja megformálni.

Nyílt titok, hogy bár sok színész gyakorta szeretne egy kicsit módosítani a forgatókönyvön, a rendezők ezt általában nem nézik túl jó szemmel, ám Scott és Phoenix esetében ez egészen másképp alakult: a rendező megosztotta ugyanis, hogy a teljes Napóleon-forgatókönyvet átírta Phoenix jegyzetei alapján:

“Joaquin olyan messze van a megszokottól, amennyire csak lehet. Nem szándékosan, hanem megérzésből. Ez az, ami őt jellemzi. Ha valami zavarja őt, azt tudatja veled. Joaquinnal akár át is írhatjuk azt a rohadt filmet, mert kényelmetlenül érzi magát, és ez történt a Napóleonnal is. Kicsinosítottuk a filmet, hogy segítsünk neki arra koncentrálni, hogy ki is volt Bonaparte. Ezt tiszteletben kellett tartanom, mert amit mondott, az hihetetlenül konstruktív volt. Ettől az egész nagyobbá és jobbá vált.”

A rendező azt is elárulta, hogy miért éppen Napóleon életét akarta filmvászonra vinni: Scott megosztotta ugyanis, hogy az, hogy ő a semmiből jött, hogy aztán mindent uraljon, miközben végig egy romantikus háborút vívott felségével, Josephine-nel, mindig is lenyűgözte őt. Noha pontos megjelenési dátum még mindig nem érkezett a filmhez, annyi biztos, hogy még idén láthatjuk debütálni.