Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,17 Ft
Euró
393,06 Ft
Font
457,17 Ft
Bitcoin
66,789 $

Az USA riasztást adott ki a Franciaországban tartózkodó amerikaiak számára

Miközben Franciaország a legmagasabb szintre emelte a terrorkészültséget, az USA biztonsági riasztást adott ki az amerikai állampolgárok számára, akik az európai országban tartózkodnak.

Fotó: Unsplash/Fabien Maurin
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, Franciaország a legmagasabb szintre növelte a biztonsági készültséget a moszkvai terrortámadás után. Oroszország ugyan továbbra sem jelentette ki, ki áll a támadás mögött, az Iszlám Állam magára vállalta az akciót, míg az orosz kormány figyelmeztette az Egyesült Államokat, talán érdemes lenne átgondolniuk a korábban mondottakat.

Az USA biztos benne, hogy kizárólag az Iszlám Állam a felelős, és Ukrajnának nincs köze a támadáshoz. Mindeközben az Egyesült Államok franciaországi nagykövetsége riasztást adott ki, melynek részeként fokozott óvatosságra és körültekintésre intve az ott tartózkodó állampolgárait. Soron kívül Kósa Lajos: Magyar Péternek nem tüntetnie kellene, hanem virágot vennie a volt feleségének

Az Egyesült Államok párizsi diplomáciai képviselete arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy turisták körében népszerű helyek válhatnak terroristák célpontjává minden előjel nélkül. Egyúttal fokozott odafigyelésre kérte állampolgárait, és arra, hogy minden gyanús cselekményt jelezzenek a helyi hatóságoknak.

Az USA Moszkvában működő nagykövetsége hasonló figyelmeztetést adott ki a hónap elején, miután tudomást szereztek egy készülő merényletről. A pénteki támadást követően pedig azt állították, már napokkal azelőtt tájékoztatták az orosz vezetőséget arról, hogy mi készülhet a háttérben az oroszok ellen.

Liner/MTI

Szentkirályi Alexandra szerint a BKK-BKV csoport munkatársainak is járna országbérlet

Noha arról nem tett említést, hogy programja része lenne a téma, azt mondja, "nem helyes, hogy Budapest főpolgármestere nemtörődömség miatt elfeledkezne 15 ezer emberről".