Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Katonai elemzők: Oroszország „terroristának” próbálhatja beállítani Ukrajnát a támadás után

Oroszország jelenleg Ukrajnát és a Nyugatot vádolja az ISIS-K által elkövetett terortámadással.

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Pavel Byrkin
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Institute for the Study of War által közzétett friss elemzés szerint a Kreml „valószínűleg arra törekszik”, hogy kihasználja az orosz állampolgárok félelmét és dühét a moszkvai terrortámadás után, hogy Ukrajnát „terroristának”, a Nyugatot pedig a terrorizmus „támogatójának” állítsa be.

A kutatóintézet elemzésében rámutatott: Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

„Az orosz tisztviselők a Crocus City Hall elleni támadást követően az Egyesült Államokat és a Nyugatot az Oroszország elleni „terrorista” támadások szélesebb köréhez kötik, valószínűleg azért, hogy fokozzák az állítólagos nyugati és ukrán fenyegetésekről szóló retorikát, hogy nagyobb belföldi támogatást generáljanak az ukrajnai háborúhoz.”

A Sky News szerint azt is hangsúlyozták, hogy az orosz hatóságok mindemellett fokozzák az oroszországi bevándorlókra nehezedő nyomást is, miután a közelmúltban a Crocus City Hall elleni támadásra válaszul szigorúbb intézkedésekre tettek javaslatot a migráns közösségekkel szemben. Mint ismert, a legfrissebb adatok szerint 143-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.