Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,15 Ft
Euró
392,89 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
66,757 $

A legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget Franciaországban

Azt követően, hogy Moszkvát támadás érte, amiért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, Franciaország a legmagasabb szintre emelte a terrorkészültséget.

Fotó: Unsplash/ev
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre csak nő az áldozatok száma, akik a moszkvai terrortámadásban vesztették életüket pár nappal ezelőtt. Az orosz külügyi szóvivő közben azt mondta, nem lehet bízni az USA magyarázatában a terrortámadás kapcsán. Vlagyimir Putyin beszédet mondott, majd ígéretet tett arra, hogy felkutatja és megbünteti a tetteseket.

Korábban az USA azt állította, a terrortámadás előtt információkat adott át orosz kormánynak egy esetleges moszkvai merényletről. Oroszország pedig azt mondja, a washingtoni orosz nagykövetség sem kapott előzetes értesítést a támadásról, aminek elkövetőit elfogták, és előzetes letartóztatásba helyezték őket. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

Franciaország reagált a helyzetre, és az a döntés született, hogy a legmagasabb szintre emelik a terrorkészültséget. „Tekintettel arra, hogy az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a támadásért, és a fenyegetésekre, amelyek hazánkat sújtják, úgy döntöttünk, hogy a legmagasabb szintre emeljük a Vigipirate biztonsági készültséget: a merényletveszélyi riasztásra” – írta a kormányfő az X közösségi oldalon a védelmi tanács ülését követően, amelyet a francia elnöki hivatalban hívott össze Emmanuel Macron államfő.

A miniszterelnöki hivatal az AFP hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy az Iszlám Állam megfenyegette Franciaországot, és a közelmúltban európai országokban, egyebek mellett Franciaországban és Németországban meghiúsított több merényletterv mögött is a dzsihadista szervezet áll.

A biztonsági készültséget az év legelején, januárban másodfokúra csökkentették az akkori legmagasabb szintről, amit amiatt rendeltek el, mert október 13-án egy dzsihadista végzett a volt tanárával. A rendkívüli terrorkészültség a kulcsfontosságú infrastruktúrák, közintézmények és nagyobb események fokozott védelmét, valamint a lakosság figyelmeztetését, tájékoztatását foglalja magában.

Liner/MTI

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.

Szerda este ismét pályára léphet Szoboszlai a Liverpoolban, élőben adja a tv

Nagy kérdés, hogy Szoboszlai Dominik mennyi lehetőséget kap Jürgen Klopptól, mert mostanában egyre többször jelölte a kispadra a magyar válogatott csapatkapitányát.

Súlyos baleset történt az M1-esen, felborult egy autó

Felborult egy autó az M1-es autópályán, ami miatt a hatóságokat azonnal a helyszínre riasztották, és az érintett szakaszon forgalomkorlátozás van érvényben.