Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,21 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
457,49 Ft
Bitcoin
66,631 $

Orosz külügyi szóvivő: nem lehet bízni az USA magyarázatában a terrortámadásról

Marija Zaharova kijelentette, nem lehet bízni az amerikai magyarázatban, majd közölte, „még mindig nem tudják, ki ölte meg John F. Kennedy elnököt 1963-ban”.

Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az orosz külügyminisztérium szóvivője a moszkvai terrortámadás kapcsán az Egyesült Államokról beszélt. Marija Zaharova kijelentette, „nem szabad megbízni Amerika magyarázatában” a moszkvai terrortámadás kapcsán, hozzátéve, hogy Washington még azt sem derítette ki, hogy ki ölte meg John F. Kennedy elnököt 1963-ban.

Mint ismert, a támadás után Adrienne Watson, az amerikai nemzetbiztonsági tanács szóvivője kijelentette, „a támadásért kizárólag az ISIS-t terheli a felelősség”, hangsúlyozva, hogy „semmiféle ukrán érintettség nem volt”. Marija Zaharova azonban ezt nem volt hajlandó elfogadni és közölte: Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

„Bárcsak a saját elnökük, Kennedy meggyilkolását is ilyen gyorsan el tudnák intézni. De nem, több mint 60 éve nem tudták kideríteni, hogy ki ölte meg őt. Vagy újabb 60 évig késlekednek majd a konkrétumokkal, játszadozva mindenféle ‘konstruktív bizonytalansággal’?”

A Sky News jelentése szerint később, egy a Telegramon közzétett üzenetében Zaharova kijelentette, „a kijevi szervezett bűnözői csoport terrorista tevékenységét amerikai liberális demokraták finanszírozzák”. Mint ismert, az Iszlám Állam egyik tagszervezete vállalta magára a moszkvai terrortámadás elkövetését, melyben legkevesebb 137 ember életét vesztette.