Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,12 Ft
Euró
378,95 Ft
Font
442,13 Ft
Bitcoin
44,183 $

Reagált a BKV: lesz elég kocsi az M3-as metróvonalon

Cáfolták a sajtóhíreket, miszerint nem lesz elegendő kocsi az M3-as vonal teljes újraindításához.

Budapest, 2017. március 20. Az M3-as vonalon közlekedõ elsõ felújított metrószerelvény indulás elõtt Budapesten, a Kõbánya-Kispest megállóban 2017. március 20-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A Népszava szerint ugyanis a milliárdokért felújított orosz metrókocsik közül minden negyedik üzemképtelen, ezért a használható járművek száma 35-re csökkent, ami csak egy nagyon feszített menetrendet tenne lehetővé a teljes vonalon.

Erre reagált most sajtóközleményében a BKV Zrt., amely szerint hamarosan elköszönhetnek a Budapestiek a pótlóbuszoktól, a vállalat pedig „a sajtóban megjelentek ellenére – elegendő metrószerelvénnyel rendelkezik ahhoz, hogy az M3 teljes vonalán menetrendszerinti forgalmat biztosítson.”

„Jelenleg 9 szerelvényünk javítása/műszaki felülvizsgálata van folyamatban. A sajtóban megjelentekkel ellentétben: a felújítás zökkenőmentes, a padlójavítások lebonyolítása ütemezett, az alkatrészek pótlása raktárkészletről és hazai gyártók bevonásával történik” – tették hozzá. Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

„Visszautasítjuk a Népszava 2023.02.13-án 06:00-kor megjelent cikkében leírtakat, hiszen a BKV Zrt. nem „játszott ki” embargós rendelkezést. Ahogy eddig is, ezután is a hatályos törvények és jogszabályok betartásával járunk el a beszerzéseknél.”

„Az orosz gyártóval kapcsolatban állunk. Eddig 26 db bankgarancia összegét utalták át a BKV-nak 7,160 millió euró értékben” – írják közleményükben.