Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,20 Ft
Bitcoin
19,319 $

Rasszista a Scooby-Doo, ugyanis bűncselekmény esetén nem szabad rendőröket hívni

Fotó: Unsplash
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 17. - 00:48

Aláírásgyűjtés kezdődött, ugyanis Vilma viselkedése nem felelt meg a legújabb kor követelményeinek. 

Néhányan úgy gondolták, hogy aláírásgyűjtésbe kezdenek annak érdekében, hogy változtassa meg a Scooby-Doo című rajzfilmből ismert Vilma viselkedését egy játékban, mert a bűntények felderítése során folyamatosan a rendőrség segítségét kérte – írta meg a V4NA

Soron kívül Már nem szívárog az Északi Áramlat-2

„Évtizedek óta – és különösen az utóbbi időkben – a fekete és színes bőrű emberek szenvednek a rendőri brutalitás miatt, és ez a játék figyelmen kívül hagyja a rendőri brutalitás problémáját napjainkban” – áll a petícióban.

A Warner Bros. pedig beadta a derekát, komolyan vették a petíciót és a hisztit, amit emiatt a közösségi médiában kezdtek, ugyanis a legutóbbi frissítésben már nem lehet rendőröket hívni, helyette Vilma  a civil nyomozói csapata kisbuszát hívja a bűntényekhez.

Azonban ennél tovább is mennek: a dolognak ugyanis az az üzenete, hogy ne csak a játékban, de a való életben se hívják az emberek a rendőröket, ugyanis a rendőrök, még ha feketék is, rasszisták, a rendszer részei. 

A helyzet San Franciscóban a legrosszabb, ahol a bűnözés 2020 óta az egekbe szökött, különösen megnőttek a kerékpárlopások számai.  Erre válaszul a San Francisco Bike Coalition nevű csoport azt javasolja, hogy ha valakinek ellopják a kerékpárját, akkor ne hívják a rendőrséget, mert azzal rosszat tesznek a fekete és színes bőrű embereknek. 

De olyan is történt már, hogy egy középiskolásoknak bemutatott oktató videóban olyan tanácsot adnak a gyerekeknek, hogy ne hívják a rendőröket, ha rasszista támadás tanúi lesznek, ugyanis ezzel csak fokozzák, mintsem csökkentik az erőszakot. 

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.