Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Bemutatták a magyar olimpiai és paralimpiai csapat öltözékét

Hétfő este a Várkert Bazárban hullt le a lepel a magyar olimpiai és paralimpiai csapat párizsi öltözékéről.

...svg content...Fotó: Csoportkép a magyar olimpiai és paralimpiai csapat emlékérme- és bélyegkibocsátással egybekötött divatbemutatóján a Várkert Bazárban 2024. május 6-án MTI/Illyés Tibor
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A magyar sportolók és paralimpikonok új ruhakollekcióját a „Sporthoz öltözve” nevet viselő rendezvény keretében leplezték le, ahol a sport és az elegancia találkozott. Az eseményen Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is részt vett, kiemelve a magyar sportolók kitartását és elkötelezettségét.

Schmidt Ádám hangsúlyozta, hogy a magyar delegáció megjelenése is tükrözi a sportban való törekvéseiket, és bár csak a kollekció egy részét láthatta, már ez is lenyűgöző volt számára. Törőcsik Mari szavait idézve emlékeztetett: a ruházat mellett a magatartás is kulcsfontosságú, hiszen a sportolók nemcsak magukat, hanem az egész nemzetet képviselik. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

Gyulay Zsolt beszédében kiemelte, hogy a ruhakollekció tervezésekor a kényelem és az elegancia egyensúlyára törekedtek. Az olimpikonok számára a Roland Divatház, míg a paralimpikonoknak a KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. készítette el az ünnepi öltözeteket, a sportruházatot pedig az adidas és a Tisza biztosítja.

Fotó MTIIllyés Tibor

A bemutatón jelen voltak neves sportolók és közéleti személyiségek is, akik a kifutón vonultak fel, többek között Telegdy-Kapás Boglárka és Szilágyi Áron, akiket csapatkapitányokként is bemutattak. Az eseményen különféle ismert személyiségek is feltűntek Udvaros Dorottyától T. Danny-ig, ezzel is erősítve a sport és kultúra közötti kapcsolatot.

Az esemény alkalmából a Magyar Nemzeti Bank különleges emlékérméket bocsátott ki, melyek a magyar sport néhány kiemelkedő ágát ábrázolják, és a Magyar Posta is kiadott egy bélyegkollekciót, amely a magyar vízilabda, kajak-kenu, vívás és birkózás sportágakat hirdeti.