Pochettino nagy nyomás alá helyezi a sztárjait a PSG-nél

Fotó: Unsplash
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 6. - 18:45

Mauricio Pochettino elmondta, hogy elvárja a nagy sztárjaitól, hogy minél hamarabb elérjék a bennük rejlő potenciált, Sergio Ramost, Neymart és Lionel Messit emelte ki elsősorban.

A PSG edzője nagy elvárásokat fogalmazott meg Sergio Ramosszal szemben, akit tavaly nyáron ingyen szerződtettek, de fizikai problémák miatt még nem játszott, azonban Neymart és Lionel Messit is említette.

„Lehet, hogy Sergio Ramos más helyzetben van, mint 2014-ben, vagy mint Messié és Neymaré jelenleg“

– mondta. 

Hozzátette, tudja, hogy az említett játékosok igazi klasszisok, azonban meg kell szokniuk, hogy nem mindig tudjak csúcsformában lenni. 

„Mindannyian azt tartjuk szem előtt, hogy ők voltak a legjobbak, de újra azon a szinten kell lenniük. Ha visszakapják ezt a címkét, természetesen bármit elérhetünk. De a harc elkezdődött, hogy mindenkiből a legjobban hozzuk ki. A csapatnak megfelelően kell működnie.“

Érkezése óta Lionel Messi gólt szerzett a Manchester City elleni 2-0-s Bajnokok Ligája-összecsapáson, azonban az argentin még nem talált a hálóba a bajnokságab, ahol eddig háromszor találta el a lécet. Neymart sok kritika érte a gyenge teljesítménye miatt, a brazil nincs csúcsformában, ez tükröződik a statisztikákban is – írja az RMCSport.

De a figyelmeztetés ellenére Pochettino még mindig élvezi a sztárral teletűzdelt támadó csapatot, amelynek hagy időt összeérni. 

„Legjobban a spontaneitást szeretik. Nem referenciát keresnek, hanem természetességet, hogy olyan bizalmi kapcsolatot tudjanak kialakítani, amelyben bátran elmondhatják egymásnak, hogy mit gondolnak. Az edzőnek ezt a kapcsolatot kell keresnie a játékossal, és nem szabad becsapnia őt. Aztán az öltözőben a kiváltságokat a másik természete adja. Nagy nevek, de a kollektív teljesítmény az, ami lehetőséget ad a győzelemre“

– tette hozzá az edző.