Barcelona csapatkapitánya realisztikus a vereség után: „Jelenleg csak ennyi van ebben”

Fotó: Twitter/FC Barcelona
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 15. - 12:41

Gerard Piqué, az FC Barcelona csapatkapitánya is elmondta véleményét a Bayern München elleni, hazai pályán elszenvedett 3-0-s vereséget követően.

A Bayern München ismét komoly pofont adott az FC Barcelonának, noha nem olyan nagyot, mint a legendás 8-2 során. Julian Nagelsmann csapata teljesen megfojtotta a katalánokat, labdavesztés után azonnal presszingeltek, amivel nem tudott mit kezdeni a Barca.

Annak ellenére, hogy nem éppen kedvezően alakult a mérkőzés és az eredmény a Barcelona számára, Gerard Piqué meg van arról győződve, hogy tovább fognak menni és ha a teljesen keret áll rendelkezésre, versenyképesek lesznek:

„Szerintem nem voltak rosszak az első félidőben, de a 0-2 kifejezetten nagy pofonnak bizonyult. Most ilyenek vagyunk, jelenleg csak ennyi van ebben. Reménykedünk abban, hogy akikkel most nem tudtunk számolni, vissza fognak térni”

Piqué szerint a sérült emberek visszatérése lesz a kulcs ahhoz, hogy versenyképesek legyenek, mivel az alapkeret erős – idézte a Sport.es. Ebben pedig azért is van igazság, mert többek között Ansu Fati, Sergio Agüero és Ousmane Dembélé is sérült, akik nagy löketet adhatnak a támadójátéknak.

A csapatkapitány végezetül csapattársát, Sergio Robertót méltatta, akit szerinte jogosulatlanul érnek kritikák. Mint fogalmazott, nagyon sok munkát beletesz a csapatba, rengeteg áldozatot hoz, aminek sokszor fenomenális eredménye van.