Clouds
21 Budapest
Dollár
368,35 Ft
Euró
394,34 Ft
Font
441,48 Ft
Bitcoin
23,093 $

Petíciót indítottak Új-Zélandon, hogy ne toloncoljanak ki egy magyar családot

Fotó: Unsplash/Dan Freeman
Ausztrália és Óceánia
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Példátlan összefogással próbálnak megmenteni a helyiek egy magyar családot a kitoloncolástól Új-Zélandon: a bevándorlási hivatal elutasította a család tartózkodási kérelmét, a helyiek pedig 46 ezer aláírást gyűjtöttek értük.

A Stuff nyomán a Telex számolt be arról, hogy Kerekes Ivett, valamint férje és három gyermekük Kecskemétről költöztek Új-Zélandra még 2017-ben, vállalkozói vízummal. A család az Anzil nevű vendéglátó- és rendezvényszervező vállalkozást üzemelteti az országban, s az elmúlt években sikeresen beilleszkedtek.

Soron kívül USGS: eddig legalább 100 utórengés volt Törökországban

A család élete azonban november 28-án kerekestül felfordult, amikor az új-zélandi bevándorlási hivataltól érkezett a hír, miszerint elutasították tartózkodási kérelmüket. A hivatal azzal indokolta e döntést, hogy a család nem felelt meg a vállalkozói tartózkodási vízum minden üzleti követelményének.

A letelepedési kérelmet már korábban beadták, Kerekes Ivett pedig rendkívül frusztrálóként írta le a folyamatot, mondván, úgy érezték, hogy mindig az elejéről kell kezdeniük az intézkedést a hivatallal. A nő úgy fogalmazott, noha az elején nem éppen úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt ők eltervezték, végül sikeressé vált vállalkozásuk, adót is fizettek és a közösség tagjaivá váltak.

Ennek ellenére a bevándorlási hivatal elutasította kérelmüket, így utolsó lehetőségként az elkeseredett magyar család petíciót indított, melyet mára több mint 46 ezren írtak alá: megosztották, korábban is úgy vélték, hogy kedvelik őket a közösségben, arra még ők sem számítottak, hogy ilyen gyorsan ilyen sokan állnak melléjük az ügyben.

Most úgy áll a helyzet, hogy a hivatal döntésétől számított 42 napon belül fellebbezhetnek a Bevándorlási Hivatalnál, ennek kapcsán Kerekes a lapnak úgy fogalmazott:

“Hadd tegyük azt, amit elhatároztunk. Hadd dolgozzunk itt. Hadd legyünk részesei az emberek életének a vállalkozásunkkal.”