Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Pénztárgép nélküli áruházat nyitott meg a Tesco

Unsplash
Külföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Tesco kedden üzembe helyezte első pénztárgép nélküli bevásárlóközpontját London szívében.

A High Holbornban található boltot úgy alakították át, hogy a vásárlók termékszkennelés és pénztár használata nélkül vásárolhassanak és fizethessenek. A GetGo néven ismert új formátum az Amazon által megnyitott hasonló üzleteket követi. A Tesco.com alkalmazással rendelkező vásárlók felvehetik majd a szükséges élelmiszereket, és rögtön ki is sétálhatnak az üzletből – írta a Portfolio.

Soron kívül Közel a megállapodás, 15%-kal emelkedhet a minimálbér jövőre

A Tesco szerint a kamerák és súlyérzékelők kombinációja határozza majd meg, a vásárlók mit vettek fel, és távozáskor közvetlenül az applikáción keresztül fogják kiszámlázni a termékeket.

Korábban a Tesco néhány alkalmazottja már használhatta a rendszert a cég Welwyn Garden Cityben található központjában lévő üzletben, de ez az első alkalom, hogy a rendszer a törzsvásárlók számára is elérhetővé válik.

Legújabb innovációnk zökkenőmentes fizetést kínál a mozgásban lévő vásárlóknak, segítve őket abban, hogy még több időt takarítsanak meg. Ez egyelőre csak az egyik üzletben zajló próbaüzem, de kíváncsian várjuk, hogy vásárlóink hogyan reagálnak rá” – mondta Kevin Tindall, a Tesco Convenience ügyvezető igazgatója.

Nem a Tesco az egyetlen áruház, ahol pénztárgép nélküli technológiával álltak elő Nagy-Britanniában, az Amazon Freshnek ugyanis már három „just walk out” üzlete van Londonban, az amerikai Seattle-ben pedig 2018 óta működnek ezek a boltok.