Clouds
21 Budapest
Dollár
345,13 Ft
Euró
371,01 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,899 $

Pénzbüntetést és eltiltást is kapott egy vízbe borult vízirendőr

TÉMÁK:
#Eltiltás
Fotó: ugyeszseg.hu
Bűnügy
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A döntés jogerős, az egyik vízirendészeti rendőrőrs parancsnokát vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vették elő.

Az ugyeszseg.hu beszámolója szerint a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa 2023. május 12-i jogerős döntésével 392.000 forint pénzbüntetéssel és 6 hónap vízi járművezetéstől eltiltással sújtotta az egyik vízirendészeti rendőrőrs parancsnokát, vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.

Soron kívül Szoboszlai Dominikot berendelte a Lipcse vezetősége

A katonai büntetőeljárásban a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség 2022 decemberében emelt vádat.

Az ítéleti történeti tényállás lényege szerint a rendőrtiszt vádlott 2021. április 22-én napközben járőrszolgálatot látott el a Tisza folyón egy alárendeltjével, a szolgálati kisgéphajót az örsparancsnok vezette.

Amikor azonban a Tiszaadony és Aranyosapáti közötti kompátkelőhöz értek gépkezelési és irányítási hibát vétett és a vízi úton keresztbe feszített, felemelt állapotú sodronykötélnek ütközött a járművel.

A baleset következtében a járőrhajó felborult, a vádlott és a járőrtársa a 10 fokos vízbe esett úgy, hogy nem volt rajtuk mentőmellény. Szerencsére meg tudtak kapaszkodni a járőrhajó hasi bordázatában addig, amíg őket a vízből a közeli kompról kimentették. A rendőrparancsnok súlyosan gondatlan magatartásával járőrtársa életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.