Lefújták az iskolai előadást az Iszlám Állam korábbi szexrabszolgájával, mert az „iszlamofóbia táplálásától” tartottak

Fotó: Flickr/Kurdistan
not image

Nagy Noel

2021. november 26. - 19:53

A Nobel-béke díjas és ENSZ tiszteletbeli nagykövet Nadia Murad mindent megélt az Iszlám Állam fogságában, ám egy kanadai iskola így sem adott neki platformot.

Murad egyik könyvbemutatóját ugyanis lefújta az egyik kanadai iskola, miután attól tartottak, hogy a beszélgetés az „iszlamofóbiát” fogja táplálni – írja a The Telegraph. Helen Fisher, a torontói tankerület szuperintendense hamar kijelentette, hogy az ő diákjai nem fognak ezen részt venni.

Muradnak egyébként egészen horrorisztikus története van, ugyanis miután az Iszlám Állam harcosai kivégezték a teljes családját, őt magát szexrabszolgának adták el Észak-Irakban. Végül sikerült megszöknie, de előtt több alkalommal is megerőszakolták és megkínozták.

Az egyik szülő nagyon kiakadt Helen Fisher döntésén és küldött neki egy nagy emailt, amelyben részletesen kifejtette, mi mindent művelt az Iszlám Állam. A botrány gyorsan kitört, amely miatt végül a tankerületnek bocsánatot is kellett kérnie.

Nadia egyébként az úgynevezett „yazidi népirtásnak” lett az áldozata, amelynek során az Iszlám Állam vallási alapon kezdte el irtani a yazidi népcsoportot Irak északi részén, mivel azt gondolták róluk, hogy pogányok vagy egyenesen sátánimádók.

Helen Fisher gondolkodása és döntése azonban egy nagyon égető problémára mutat rá: már több nyugati helyen annyira politikai korrektek akarnak lenni az emberek, hogy hamarabb mosdatják ki az Iszlám Államot, csakhogy ne vetődjön rossz fény a vallási kisebbségekre – noha az értelmes ember tudja, hogy az ISIS nem egyenlő az átlag muszlimokkal.

Számos nyugati, főként amerikai liberális egyetemista körökben egészen szélsőséges posztmodernizmust lehetett már tapasztalni. Ezek a főként gazdag körökből származó egyetemisták a világ minden problémáját egyfajta elnyomó-elnyomott tengelyre próbálják felhúzni, amely kísértetiesen hasonlít a kommunizmus tőkés-munkás ellentétére.

Az ilyen körökben úgy gondolják, hogy amennyiben valaki vallási, etnikai vagy szexuális kisebbséghez tartozik, automatikusan elnyomottnak tekinthető a többségi társadalmat alkotó fehér, keresztény és heteroszexuális – rendre férfi – emberekkel szemben.

Ezen gondolatra – még ha nem is ennyire tudatosan – fűzte fel magát az Antifa is, ami minden elemet figyelembe véve terrorszervezetnek tekinthető. Az Antifa főként az USA-ban mindenkit, aki egy kicsit is centrista vagy konzervatív, megpróbál megfélemlíteni és ellehetetleníteni az előadásaikat.

Az egyik vitás kérdése ennek az ideológiai világnak az iszlám, amelynek extrém szárnyai jelentősen megerősödtek az elmúlt évtizedek során. Egyértelműen érződött a kommunikációs zavar ezen körökben, amikor egy iszlamista terrorcselekményt követtek el.

Emmanuel Macron francia elnök ellen például sokan kikeltek a nyugati posztmodernista liberális körökben, mert ki merte jelenteni a több iszlamista terrorcselekményt követően, hogy elítélik ezt az erőszakot és meg fogják védeni Európát.