Dollár
392,70 Ft
Euró
406,14 Ft
Font
470,24 Ft
Bitcoin
16,849 $

Európa leggyorsabb szuperkomputerét fejleszti az OTP

Twenty20
not image

Kulcsár Péter

2021. november 12. - 11:54

A kontinens legokosabb szuperszámítógépének megépítése jegyében megállapodást kötött az OTP Csoport a SambaNova Systems vállalattal, amely élen jár a mesterséges intelligenciával működéo alkalmazások futtatásához szükséges szoftverek és hardverek megalkotásában.

Az együttműködés célja, hogy a legrövidebb idő alatt létrejöjjön az a szuperszámítógép, amely a mesterséges intelligencia segítségével teszi fejlettebbé a pénzügyi szolgáltatásokat.

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

A több évre szóló partnerségi megállapodás értelmében üzembe helyezik a SambaNova Dataflow-as-a-Service GPT megoldását, és egyedülálló magyar nyelvi modul jön létre. Ezt követik majd azon országok egyedi nyelvei, ahol a bankcsoport jelen van.

A fejlesztés nyomán az OTP működésének számos területén jelentős változások indulhatnak el, az ügyfélszolgálattól kezdve a háttérfeladatokat ellátó back office-ig – ismertetik az MTI által szemlézett közleményben.

A bank a megoldás hatására képes lesz nagy mennyiségű szöveges információ gyors feldolgozására, ezzel rövidülnek a munkafolyamatok, a monoton, ismétlődő feladatokat a mesterséges intelligencia végzi el a jövőben.

A megoldás az Innovációs és Technológiai Minisztérium segítségével elérhetővé válik majd a köz- és a magánszféra, valamint a felsőoktatás intézményei számára is.

A hitelintézet számára az együttműködés nélkül hosszú évekbe és jelentős emberi erőforrás felhasználásba került volna házon belül megalkotni ezt a fejlesztést, míg a SambaNova segítségével az indulás csak napok vagy hetek kérdése – írták.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.