Összecserélte a járatokat a Ryanair, majdnem rossz helyen kötöttek ki a magyar utasok

Fotó: A Ryanair diszkont légitársaság repülőgépei sorakoznak a brüsszeli Charleroi nemzetközi repülőtéren 2023. január 7-én, a Ryanair belga légiutas-kísérőinek sztrájkja idején. A 48-órás sztrájk miatt 152 járatot töröltek. MTI/EPA/Julien Warnand
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy darabig tanácstalanul ácsorgott mindenki, s közel egy óra után jutottak el ahhoz a kapuhoz, ahonnan a megfelelő gép indult.

Geönczeöl Attila borász számolt be arról az incidensről, miszerint utastársaival egy Nápolyba tartó járatra akart felszállni, amikor egy légiutaskísérő közölte velük, hogy a gép Bariba megy, miközben a Bariba tartó magyar turisták majdnem Nápolyban kötöttek ki.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

„Tanácstalanul ácsorgott mindenki, eltelt vagy 15-20 perc, mire visszatereltek bennünket az épületbe, majd újabb fél óra múlva ahhoz a kapuhoz, ahonnan eredetileg Bariba indult volna egy gép. Valahogy megcserélték a két gépet vagy csak a kapukat”

– nyilatkozta.

Végül csak sikerült felszállniuk arra a gépre, amelyik a tervezett úticéljukhoz készült, Attila pedig azt is elmondta, hogy a pilóta még viccelődött is azzal, hogy aki mégsem szeretne Nápolyba menni, az jelezze ezt a légiutaskísérőknek.

„Szerintem ha nem nézi meg valaki valamelyik beszállókártyát, simán elküldik az utasokat máshová, és nem veszik észre a cserét… Remélem, a csomagok nem Bariba érkeznek”

– tette hozzá.

A borász végül több mint egy óra késéssel, de sikeresen megérkezett Nápolyba, hogy bíráljon egy pezsgőversenyen. A Ripost a Ryanairt is megkereste, hogy kommentálják az ügyet, eddig azonban nem érkezett válasz.