Hivatalos: megszűnik az operatív törzs napi sajtótájékoztatója, hétvégente már nem közölnek új adatokat

Fotó: Oltópont az orosházi a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben 2021. június 11-én. MTI/Rosta Tibor
not image

Takács Petra

2021.június.11 - 11:33

Az operatív törzs bejelentette, hogy ezentúl nem tart napi sajtótájékoztatókat, és kizárólag hétköznap közölnek adatokat, hétvégén már nem.

Pár nap szünet után ismét jelentkezett az operatív törzs, ezúttal péntek délelőtt, közvetlen a hétvége előtt, hogy új információkat osszanak meg a járványhelyzetről. Ez nem sokkal azután történt, hogy Orbán Viktor megerősítette, a 12-15 éves gyerekek oltása is zöld jelzést kapott.

A regisztrációt is elindították, és az is kiderült, hogy azok, akik szándékosan nem veszik fel a második oltásukat, elveszítik a védettségi igazolványuk érvényességét. Orbán a Kossuth Rádió vendégeként erre is kitért röviden, és elmondta, kik azok, akiknek nem kell számolniuk ezzel.

Az operatív törzs sajtótájékoztatójának végén jelentették be, hogy miután a harmadik hullám véget ért, az operatív törzs sajtóeseménye megszűnik. Mindemellett átállnak egy készenléti adatszolgáltatásra, ami annyit jelent, hogy ezentúl hétvégén nem, kizárólag hétköznapokon fogják közölni a járványügyi adatokat.

A hullám elmúltát jelzi az is, hogy a szennyvízadatok jó eredményeket mutatnak, kevés az új fertőzött.