Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,74 Ft
Euró
383,79 Ft
Font
450,52 Ft
Bitcoin
69,007 $

120 embernek adta el a mesekönyveket, melyek sosem voltak a birtokában

Mintegy 1,5 millió forintot kaszált a csalással a pesti nő.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a pesti nő 2021 októbere és 2023 augusztusa között egy közösségi oldalon mesekönyveket, diafilmeket, diavetítőket és képregényeket hirdetett meg úgy, hogy azok sosem voltak a birtokában.

A hirdetéseire szerte az országból jelentkező vevőkkel a nő egyeztetett, melynek során a vételárat előre utalással kérte rendezni, ehhez pedig időről-időre új bankszámlákat adott meg. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A sértettek, akik gyermekeik vagy unokáik számára szándékoztak könyvet vásárolni, jellemzően fejenként 10-30 ezer forintot fizettek a csalónak, azonban hiába várták az ígért csomagot, mivel azt el sem küldte a nő.

A vádlott 120 vevőt összesen mintegy másfél millió forinttal károsított meg. Ennek egy részét a károsultak többszöri felszólítására még a vádemelést megelőzően megtérítette. Az ügyészség 120 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétségével vádolta meg a nőt.

A Bajai Járásbíróság büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – a nő bűnösségét a váddal egyezően megállapította és vele szemben 2 év fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. A döntés jogerős, azt mindenki tudomásul vette.