Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,893 $

Videón Mbappé érzelmes bejelentése, elköszönt a PSG-től

Egy ideje köztudott volt, hogy Mbappé nem marad Párizsban, és a Real Madridhoz igazol, akik ingyen szerezhetik meg a játékjogát a lejárt szerződése miatt.

...svg content...Fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Kylian Mbappé még mindig csak 25 esztendős, és ugyan sok fontos trófea áll a neve mellett, a Bajnokok Ligáját egyelőre nem tudta megnyerni. Legutóbb is a döntő kapujában bukott el a PSG-vel, mely után részben magára vállalta a kiesést a Dortmund ellen, akik a Real Madriddal fognak játszani a fináléban.

Mbappé eddig kizárólag a francia ligában játszott, 2017 óta volt a PSG játékosa, így nem lehet azt mondani, hogy ne tudták volna sokáig megtartani a Monacónál nevelkedett csatárt. Az évek során nem egyszer járt köze ahhoz, hogy Madridba költözött, ám legutóbb is hosszabbított, most viszont eljött az idő a búcsúra. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Az új szerződését már nem akarta aláírni, ami azt jelenti, ingyen teheti át a székhelyét a spanyol ligába. Rengeteg gólt rúgott a PSG színeiben, igazi rekorderré vált a fiatalkora ellenére, de úgy érzi, mennie kell, máshol is ki szeretné próbálni magát.

Mbpapé számára nem könnyű a búcsú

Egy igazán érzelmes videóban szólt a szurkolókhoz, akik tudták jól, nem fog maradni. Egyértelművé tette, ez az utolsó szezonja a PSG-vel, nem hosszabbítja meg a szerződését, és ezen a hétvégén játssza az utolsó meccsét a stadionban, ami sok emócióval jár majd számára, és büszkén viseli majd Franciaország legnagyobb klubjának mezét.

Várhatóan a Real Madrid hamarosan bejelenti Mbappé érkezését, aki egy hosszú távú kontraktust írhat alá a királyi gárdával. Régi álma teljesül ezzel, és olyan játékosokkal játszhat majd a támadó harmadban, mint V. Junior és Bellingham, akik nagy formában vannak jelenleg.

Megjegyezte, soha nem gondolta volna, ilyen nehéz lesz ezt megtennie, arról beszélnie, hogy elhagyja Franciaországot, ugyanakkor úgy érzi, szüksége van az új kihívásokra, és egyúttal szeretne köszönetet mondani a szurkolóknak, akik támogatták, sokat adtak hozzá az elmúlt éveihez.