Elindult a 12-15 évesek oltási regisztrációja

Fotó: Unsplash/Izzy Park
not image

Takács Petra

2021.június.10 - 19:07

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy a kormány engedélyezte, hogy megkezdődhessen a 12-15 évesek oltása is, ennek megfelelően pedig már a mai naptól lehet őket regisztrálni oltásra.

A regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni a vakcinainfo.gov.hu honlapon, az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, TAJ-számát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit.

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is automatikusan tudnak online is időpontot foglalni az oltásra az eeszt.gov.hu honlapon.

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges, Pfizer-oltások folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon. Az oltás időpontjára kérjük, hogy a szülők vigyék magukkal a szülői hozzájáruló nyilatkozatot.

Az oltás természetesen önkéntes, arról a szülőnek van joga dönteni. Kérdés esetén javasoljuk, hogy a szülő kérje ki a háziorvos, házi gyermekorvos vagy a gyermek kezelő orvosának véleményét is. Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy 12 év alatti gyermekeket továbbra sem lehet oltani és regisztrációjukat sem fogadják el.