Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

A magyar kormány sikeresen megőrizte a nyugdíjak reálértékét

A nyugdíjak reálértékét is meg tudta őrizni a magyar kormány, mialatt elfogadták a központi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényt.

Fotó: Unsplash/eberhard grossgasteiger
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

 Az Országgyűlés 116 igen és 53 nem szavazattal elfogadta a 2022-es központi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényt. Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára az általános vitában úgy értékelt: tavaly, a koronavírus-világjárvány után és az orosz-ukrán háború kitörését követően is sikerült a létrejött plusz munkahelyeket és a nyugdíjak reálértékét megőrizni, a családok támogatását és a rezsicsökkentést fenntartani.

Az államtitkár felidézte, hogy a tavalyi büdzsét az újraindítás költségvetéseként fogadta el a parlament, és elsődleges célja a 2020 előtti évekre jellemző gazdasági növekedés fenntartása volt a járvány után. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Az orosz-ukrán háború 2022. februári kitörése és a brüsszeli szankciós politika miatt Európában energiaválság bontakozott ki, ami átalakította a prioritásokat – mondta, emlékeztetve arra, hogy a kormány az ország békéjének megőrzése, illetve a családok védelme érdekében a költségvetésben létrehozta a honvédelmi és a rezsivédelmi alapot.

(MTI)

Látványosan emelkedik azon idősek száma, akik túl sok gyógyszert szednek

Minél több gyógyszer szed egyszerre valaki, annál kevesebb a gyógyulás esélye.

A műfenyő vagy a vágott fenyő a környezetkímélőbb? A szakértő válaszol

A Klímapolitikai Intézet kutatója szerint tévhit, hogy a műfenyőt vásárlók környezettudatosabbak lennének, a vágott fenyő sokkal kevésbé terheli a klímát.