Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,052 $

Óriási hajrával biztos kupainduló a Chelsea

Köszönhetően a riválisok sorozatos pontvesztésének és a Chelsea nagy hajrájának, a londoniak ott lesznek az egyik európai kupában a következő szezonban.

...svg content...Fotó: EPA/ANDY RAIN
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ugyanez már nem mondható el a Manchester Unitedről, akik ugyan 3-2-re legyőzték a Newcastle csapatát szerda este, a legjobb esetben is csak ugyanannyi pontjuk lehet, mint a Chelsea-nek, de hatalmas közöttük a gólkülönbség. Ten Hag a nagy kudarc ellenére sem hajlandó lemondani, és nem tart attól, hogy kirúgnák.

Márpedig reális annak az esélye, hogy a nyári felkészülést már nem a hollanddal kezdik meg, és Tuchel abszolúte nyitott egy angliai visszatérésre. Hozzá hasonlóan Mourinho is nagyon szívesen dolgozna Manchesterben, ahol ráadásul egyszer már letette a névjegyét, de kevés lehetőséget kapott, ellenben Ten Haggal. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

A Chelsea egy hasonlóan katasztrofális szezont tudhat maga mögött, viszont Pochettino alakulata nagy formában van jelenleg. Négy egymást követő győzelemnél járnak, amire rég volt példa, és köszönhetően ennek is, egy huszáros hajrával ott vannak a 6. helyen, ami Konferencia-liga indulást ér.

Sőt, mindössze 3 pontra van előttük a Tottenham, akik az Európa-ligában indulhatnának azt követően, hogy sok egymást követő vereségük miatt elbukták a Bajnokok Ligája-indulás lehetőségét, amit így az Aston Villa kaparintott meg. A Chelsea legutóbb a Brighton otthonában lépett pályára, és ugyan már 2-0-ra vezettek, szoros lett a vége.

Palmer a 34. percben szerezte meg a vezetést, majd a 64-ben Nkunku módosította 2-0-ra az állást. Egy VAR-os elemzés végén James-t kiállította játékvezető a 88. percben, amit részben kihasznált a hazai csapat, mert a Manchester United korábbi csatára, Welbeck a 97. percben szépített.