Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

16 nő vádolja szexuális zaklatással David Copperfieldet

Tizenhat nő vádolta meg David Copperfield bűvészt szexuális visszaéléssel és helytelen viselkedéssel.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ye Jinghan
Külföld

Kiss László

Szerkesztő

David Copperfield, az ismert amerikai illuzionista, szexuális zaklatással és helytelen viselkedéssel kapcsolatos vádak kereszttüzében találta magát, miután 16 nő tett ilyen jellegű állításokat ellene. A vádak az 1980-as évektől egészen 2014-ig terjednek, számolt be róla a Guardian.

A vádak között szerepel, hogy a bűvész állítólag bedrogozta a nőket, mielőtt szexuális kapcsolatot létesített volna velük. Három nő szerint Copperfield olyan állapotba hozta őket, hogy képtelenek voltak beleegyezésüket adni a történtekhez. Négy másik esetben azt állítják, hogy a bűvész a színpadi előadások során érintette meg őket illetlen módon, vagy kényszerítette őket arra, hogy őt érintsék meg szexuális jelleggel. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Egyikük azt állítja, hogy 1991-ben, amikor még csak 15 éves volt, találkozott Copperfielddel, aki ezután telefonon tartotta vele a kapcsolatot. Amikor betöltötte a 18. évét, állítása szerint beleegyező szexuális kapcsolatot létesítettek, ám a nő úgy véli, hogy a bűvész manipulatív módon készítette elő a helyzetet.

Copperfield ügyvédei a BBC-nek nyilatkozva elmondták, hogy a vádak „hamisak és rágalmazó jellegűek”, és hangsúlyozták, hogy azok teljes mértékben ellentétesek azzal, amilyen Copperfield valójában.

Az ügyvédek szerint a bűvész korábban is kiállt a nők védelme érdekében, az amerikai törvényhozás pedig már vizsgálta ezeket az ügyeket, amelyek során nem találtak bizonyítékot a vádak alátámasztására. David Copperfield nem először szembesült hasonló vádakkal, ám ahogy most, úgy 2018-ban is tagadta a szexuális zaklatással kapcsolatos állításokat.