Gátlástalan nyaklánctolvajokat fogtak el a HÉV-en

Fotó: police.hu
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A rendőrség gyors és hatékony munkát végzett, és elfogtak két férfit, akik bűncselekményeket követtek el.

A gyanú szerint a két gyanúsított férfi több sértett nyakából is láncokat téptek ki, illetve lopott bankkártyával vásárolgattak. Azóta őrizetbe kerültek, és kezdeményezték személyi szabadságuk legszigorúbb korlátozását.

Soron kívül Három kontinensen rendezik meg a 2030-as világbajnokság meccseit

Úgy tudni, a megélhetést biztosító jövedelem hiánya késztette a két férfit augusztus elején bűnös ténykedésükre. Több alkalommal tépték ki a láncot a gödöllői HÉV-megállóiban gyanútlanul várakozó vagy éppen szerelvényen utazó áldozataik nyakából. Volt eset, hogy a sértett kezében tartott pénztárcáját vették el, később az abban talált bankkártyákkal az alkoholtól a cigarettán keresztül az élelmiszerig mindent vásároltak – írja a rendőrség.

A rendőrök és a polgárőrök közösen azonosították a gyanúsított személyeket, a 47 éves bicskei O. Zsoltot, illetve a társát, a 26 éves kerepesi M. Dánielt. Alapos előkészítés előzte meg az elfogásukat, és tudták, hogy hol, milyen tömegközlekedési eszközön fognak utazni.

Augusztus 14-én dél körül a gödöllői HÉV-en fogták el a gyanúsított személyeket, akiket ezt követően előállítottak. A 47 éves férfi a terhére rótt bűncselekményeket tagadta, a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panasszal élt. Társa ennél beszédesebb volt, minden balhéra, a szerepekre és a feladatokra is tisztán emlékezett. Részletes beismerő vallomást tett a rendőrök előtt, gyanúsítása ellen panaszt nem.