Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $
2022.11.28, hétfő

INFORMÁCIÓK

ÁRFOLYAM

Dollár
395,03 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,15 Ft
Bitcoin
16,181 $

TOVÁBBI LAPOK

Novák Katalin a szlovák elnökkel egyeztetett az uniós pénzekről Pozsonyban

Fotó: MTI/Bruzák Noémi
not image

Borbély Fanni

2022. szeptember 30. - 19:05

A találkozón a köztársasági elnök elmondása szerint több témában sem sikerült közös álláspontra jutni, ám Novák Katalin abban bízik, hogy ez a jövőben változhat.

Novák Katalin köztársasági elnök Pozsonyba utazott, hogy személyesen találkozzon Zuzana Caputova szlovák elnökkel, a hivatalos látogatáson pedig több téma is szóba került, noha két államfő álláspontja több témában még mindig teljesen különböző.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

A köztársasági elnök Facebookos beszámolója szerint első körben arra kérte a szlovák elnököt, hogy tegyen meg mindent, hogy a szlovákiai magyarok is kettős állampolgárok lehessenek, ám annyiban maradtak, hogy a kérdés “egyelőre nem rendezett”.

Ezt követően hosszasan beszéltek az orosz-ukrán háborúról, s mindketten úgy vélik, hogy Magyarország és Szlovákia kiemelt szerepet vállalnak az ukrajnai menekültek befogadásában.

Szóba kerültek az Oroszországgal szemben bevezetett nyugati szankciók is, ám e témában sem sikerült közös nevezőre jutni: Magyarország kormánya továbbra is úgy véli, hogy csak azokat a szankciókat lehet elfogadni, “melyek nagyobb fájdalmat jelentenek az orosz agresszornak, mint a magyar vagy az európai embereknek”.

Végezetül a magyar köztársasági elnök arra kérte a szlovák elnököt, hogy Szlovákia is “legyen partner” és segítsen abban, hogy “a Magyarországnak jogosan járó európai uniós forrásokat mielőbb megkaphassuk”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.