Neymar a Bayern legyőzése után egyértelművé tette a jövőjét

Fotó: Twitter/Paris Saint-Germain
not image

Hujber Dávid

2021.április.14 - 07:07

Sokan vártak erre a pillanatra, miután rengeteg pletyka jelent meg a sajtóban arról, hogy a brazil világsztár távozás előtt áll.

Hónapok óta zajlanak a tárgyalások Neymar és a PSG Között, de még mindig nem került pont az ügy végére. Az elmúlt hetekben újra felerősödtek azok a pletykák, miszerint a brazil válogatott világsztár leállította a tárgyalásokat, mert vissza akar térni a Barcelonához.

Úgy tűnik, hogy ebből semmi nem lesz, mivel a PSG virtuóza az újabb BL-siker után tisztázta, alá fogja írni az új kontraktusát Párizsban. Kedd este a Bayern München ellen jutottak tovább, és kerültek közel ahhoz, hogy az előző szezonhoz hasonlóan újra ott legyenek a döntőben.

Legutóbb épp a németek voltak azok, akik legyőzték a franciákat a fináléban. Sokat nem kellett várnunk arra, hogy a PSG visszavágjon, még ha ez most nem is a döntőben történt meg. Neymar, aki szintén nagyot játszott a meccsen, most arra készül, hogy hosszabbítson. A jelenlegi szerződése 2022-ben jár le, ezt hosszabbíthatja meg pár évvel.

A mérkőzés után az ESPN Brazilnak Neymar azt mondta, immáron nem kérdés kontraktusának meghosszabbítása. Hozzátette, nagyon jól érzi magát a PSG-nél, amit az otthonának is tekint. „Boldogabbnak érzem magam, mint korábban voltam.” – idézte a goal.com Neymart.

Nasser Al-Khelaifi, a PSG elnöke az RMC Sportnak adott nyilatkozatában pedig úgy fogalmazott, hogy Neymarnak és Kylian Mbappének sincs oka az eligazolásra. Úgy érzi, közösen kell folytatniuk az utat, de a francia támadó távozás előtt állhat, aki állítólag a Real Madridnál akarja folytatni a pályafutását.

Mbappé szerződése szintén 2022-ben jár le, és a nagy gyerekkori álmát teljesítené be azzal, hogy Madridba igazol, ahol még mindig Zidane az edző, aki szintén komoly hatással van rá. Hatalmas pénzt fizethetnek érte, adott esetben ez az összeg elérheti a 150 millió eurót.