Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Németországban 42 embert őrizetbe vettek “megelőzésképpen”

Fotó: Unsplash/Jake Allen
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Meglepő jelentést tettek a német hatóságok: őrizetbe vettek 42 embert, hogy “megelőzzék az ATM-ek elleni támadásokat”.

Nem túl gyakran hallani olyan esetekről, melyekben a rendőrség megelőző jelleggel őrizetbe vesz embereket egy még el nem követett bűncselekmény kapcsán, ám most pontosan ezt történt.

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Természetesen azt is hozzá kell tenni, hogy Németországban az elmúlt években jelentősen megugrottak az olyan esetek, melyekben a tolvajok felrobbantják a bankautomatákat, majd a zsákmányolt készpénzzel együtt eltűnnek, jellemzően az éj leple alatt.

A német belügyminisztérium hivatalos adatai szerint 2022-ben rekordszámú, 496 eset történt, ami 27 százalékos növekedést jelent 2021-hez képest. A minisztérium az AP jelentése szerint friss közleményében jelentette be, hogy az elmúlt három napban Németország 16 tartományából hétben több mint 5300 járművet és 8000 embert kutatott át a rendőrség.

Hozzátették, hogy 42 embert vettek őrizetbe, noha azt nem kívánták részletezni, hogy pontosan mivel vádolják őket. A rendőrség célja az akcióval egyértelműen az volt, hogy növelje a nyomást a a regionális és nemzetközi határokon túl tevékenykedő elkövetőkre.

Úgy tűnik, Németország a megelőzés híve, hiszen a minisztérium közlése szerint a további incidenseket csak hatékony és széles körű megelőző intézkedésekkel lehet meghiúsítani, beleértve a fokozott videómegfigyelést, a lopott bankjegyeket kiszűrő rendszereket és az egyes helyszíneken lévő készpénzkészletek csökkentését.