Dollár
431,58 Ft
Euró
423,16 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,367 $

Németország új csomagja Ukrajnának: 500 Stingert is küldenek, és ez még mind semmi

Fotó: Bemutatót tartanak Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök és Mariusz Blaszczak védelmi miniszter látogatása alkalmából az előretolt jelenlét (enhanced Forward Presence, eFP) műveletének keretében az észak-lengyelországi Orzysz kiképzőállomáson tartózkodó katonák 2022. július 3-án. Az észak-atlanti szövetség az ukrajnai háború miatt vezényelt át katonákat Lengyelországba és a balti államokba. MTI/EPA-PAP/Tomasz Waszczuk
not image

Koós Alexandra

2022. július 13. - 17:01

Berlin nemrégiben döntött amellett, hogy megemeli a támogatási csomagjának összegét, ennek értelmében számos harceszközt juttatnak el az ukrán hadseregnek.

Németország közzétette az Ukrajnának nyújtott katonai segélyekről szóló teljes listáját, miután a kormány döntést hozott ennek ügyében, ezáltal a támogatás összértékét 2 milliárd euróra növelte.

Soron kívül Denisz Pusilin: Ukrajna már képtelen az önálló döntéshozatalra

A listán számos katonai felszerelés szerepel, többek között Panzerhaubitze 2000 önjáró lövegek, gépkocsik, egy tábori kórház, MiG-29-esekhez való pótalkatrészek, páncélozott járművek, harckocsik, légvédelmi rendszerek és rakéta-sorozatvetők (MLRS-ek).

Mindemellett megtalálható rajta 14 900 páncéltörő akna, 500 Stinger légvédelmi rakéta és kézifegyverekhez használatos 21,8 millió darab lőszer is – derül ki a The Guardian beszámolójából.

Korábban Gerhard Schröder volt német kancellár a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak tett nyilatkozatában azt mondta, nem fogja feladni abbéli törekvéseit, hogy az orosz elnökkel tárgyaljon, emellett továbbra is fenn szeretné tartani vele a kapcsolatot.

A tisztviselő elmondása szerint továbbra sem hisz abban, hogy katonai megoldása lehet az ukrajnai háborúnak, hanem sokkal inkább arra lenne szükség, hogy a diplomácia útján vessenek véget a konfliktusnak.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.