Olyan masszív a munkaerőhiány Németországban, hogy Magyarországon toboroz a német posta

Fotó: Unsplash/Maxim
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 16. - 03:07

Úgy tűnik, a német posta nagyon komoly munkaerőhiánnyal küzd, ha már Magyarországon keresnek munkaerőt. Nem mellékesen a fizetés sem rossz: átszámolva bruttó 750 ezer forint, s mindössze egy alapvető német nyelvtudás és jogosítvány kell a munka betöltéséhez.

A Deutsche Post már a közösségi médiában hirdeti állásajánlatait, a hirdetések alapján pedig a feladat levelek, illetve maximum 31,5 kg-ig csomagok kiszállítása járművel vagy gyalog. A heti munkaidő 38,5 órában van meghatározva, de esetenként szombaton is kell vállalni műszakot.

A Deutsche Post ezen felül még azt is vállalja, hogy a Magyarországról érkezőknek segít a kiutazásban, illetve a szálláskeresésben is. A vállalat által felajánlott óradíj bruttó 14,06 euró, mely havonta bruttó 2165 eurót jelent, ami nagyjából 757 ezer forintnak felel meg a jelenlegi árfolyam szerint.

A hirdetésben az is szerepel, hogy a munkavégzés igény szerint egész Németország területén lehetséges, ennek pedig van két feltétele: egy minimum B1 szintű német nyelvtudás és jogosítvány, de nem hátrány a rugalmasság és az elköteleződés is a munkavállaló részéről – számolt be a Pénzcentrum.