Négymillió forintra büntették meg a férfit, aki rave bulit rendezett egy 500 éves templomban

not image

Kornis Vivien

2021. február 4. - 23:31

10.000 fontos pénzbírságot szabtak ki arra a férfire, aki a korlátozások ellenére újévi rave bulit rendezett egy használaton kívüli essexi templomban.

A Metro tudósítása szerint szemét lepte el az essexi Mindenszentek templomát az illegálisan megrendezett újévi buli után. Az 500 éves épületben italbár, DJ pult, diszkófények és mobil wc-k is felállításra kerültek.

A templomot támogató csoport szerint 1000 fontos kár keletkezett az épületben és a környékén, a buli során betört egy ablak és az érkező járművek a feltúrták a földet a kertben, illetve a hangtechnika bekötéséhez a biztosítószekrényt használták.

A 32 éves wickfordi férfi, akit betörés gyanújával vettek kedden őrizetben a Heathrow repülőtéren, bevallotta a rendőröknek, hogy ő volt az esemény szervezője is. Az incidenssel kapcsolatban további 4 személyt tartóztattak le, ellenük még mindig folyik a nyomozás.

Újabb tanulmány erősítette meg, kik a leggyakoribb koronavírus-terjesztők

Az épület tisztaságának helyreállítására 22.254 font adomány gyűlt össze, melynek nagyobb részét egy templomok megóvásával foglalkozó alapnak adták át, a maradékot pedig jövőbeni karbantartásra tették félre.