Dollár
420,75 Ft
Euró
419,76 Ft
Font
482,37 Ft
Bitcoin
20,298 $

A Nébih is segíti az ukránokat, gondoskodnak a menekültek társállatainak veszettség elleni oltásáról

Fotó: Twenty20
not image

Takács Petra

2022. február 27. - 16:10

A magyar állategészségügyi hatóság hatalmas segítséget jelentett be az ukrán menekültek számára, akiknek csak annyi idejük van, hogy legfontosabb dolgaikat, köztük kedvenceiket felkapva meneküljenek az országból.

Az Ukrajnából menekülők társállatainak veszettség elleni oltásáról és mikrochip-es jelöléséről is gondoskodik a magyar állategészségügyi hatóság. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által koordinált programhoz a szükséges eszközöket már beszerezte a hivatal és eljuttatta a beavatkozásokat végző Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormányhivatalhoz.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Magyarország az országos főállatorvos engedélye alapján biztosítja, hogy az Ukrajnából menekülők magukkal hozhassák társállataikat akkor is, ha nem felelnek meg az érvényben lévő állategészségügyi előírásoknak. A kisállat tulajdonosoknak határátlépéskor egy regisztrációs lapot kell kitölteni, mely gördülékennyé teszi a beléptetést, egyúttal biztosítja az állatok nyomon követhetőségét, valamint a későbbi intézkedés lehetőségét.

Az egyszerűsített eljárásrenden túl a Nébih támogatói programot is indít, hogy az Ukrajnából menekülők társállatai (kutyák, macskák és vadászgörények) megkapják az esetleg hiányzó veszettség elleni oltásukat és a mikrochip-et.

Az ehhez szükséges eszközöket már beszerezte a hivatal és eljuttatta a beavatkozásokat végző területi hatósághoz. Az érintettek az oltás és chippelés lehetőségéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg állategészségügyi szolgálatnál érdeklődhetnek.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.