Clouds
21 Budapest
Dollár
353,32 Ft
Euró
385,28 Ft
Font
431,82 Ft
Bitcoin
23,546 $

Hiába van rengeteg üzlet a Nagykörúton, ötöde üresen áll

TÉMÁK:
#Budapest #üzletek
Fotó: MTI/Mónus Márton
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha a budapesti Nagykörúton rengeteg üzlet van, azok ötöde jelenleg üresen áll.

A G7 számolt be arról, hogy a budapesti Nagykörúton jelenleg 662 üzletnek van közvetlen portálja, ám ezek közül 129 üresen áll. Megjegyezték, ebben az adatban nincsenek benne azok az üzletek, melyeknek címe az Oktogonon, vagy a Nyugati téren van, ahogy azok sem, melyek a belső udvarokon, vagy épp a kapualjakban helyezkednek el.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A portál leszögezi, az összkép siralmas, hiszen a Nagykörút klasszikus, pesti szakaszán a leggyakoribb üzlettípus jelenleg az üres-kiadó bolt: minden ötödik üzlet üresen áll. Azt írják, az üresen kongó üzletek többségét nemrég zárták be, s több helyen még látható a dekoráció is, de némelyik üzletből még a berendezéseket sem vitték el.

A működő üzletek közül a legtöbb étterem, majd ezt követik az italt árusító helyek, például kocsmák és italboltok, a sorban pedig őket követik az élelmiszerboltok. Noha ez annyira nem meglepő, a negyedik és ötödik leggyakoribb üzlettípus a fodrász és a pénzváltó.

Ehhez képest ruha- és cipőboltból aligha találni, könyvet pedig csak hat üzletben lehet kapni. A G7 azt írja, meglátásuk szerint a Nagykörút legélhetőbb része a Teréz körút Oktogon körüli szakasza, valamint a Szent István körút Jászai Mari térhez közeli része.

Kiemelték továbbá, hogy a környék az elmúlt években meglepően multikulturálissá vált üzletek tekintetében, főként a kiskereskedelmi egységek esetében: az éttermeknél például választhatunk ételt a gyrosostól, pizzériából, a kebabostól, de találhatunk vietnámi levesezőket, ahogyan görög, indiai, koreai vagy éppen japán szakboltokat is.