Forrásban lévő cukros vízzel gyilkolta meg férjét egy nő Nagy-Britanniában

Illusztráció. Forrás: Pixabay
not image

Kolláth Benjámin

2021.június.17 - 23:58

Az 59 éves Corinne Smith egy vödörnyi forrásban lévő cukros vízzel öntötte le alvó férjét egy veszekedést követően, a férfi belehalt égési sérüléseibe.

Gyilkosság vádjával bűnösnek talált a bíróság egy nőt, aki forró cukros vízzel öntötte le egy veszekedés után bosszúból férjét, írja a BBC. Az 59 éves nestoni Corinne Smith 81 éves férje, Michael Baines éppen aludt, amikor a támadás történt, égési sérüléseibe öt héttel később halt bele. Smith tagadta, hogy meggyilkolta volna a férfit, akivel 38 éve élt együtt, azonban az esküdtszék bűnösnek ítélte.

A királyi rendőrség elmondása szerint Smith, aki férje gondozója is volt egyben, vele és egy másik családtaggal veszekedett a gyilkosság előtt nem pár órával, éjfél után aztán fogott egy vödröt, egy teáskancsóban vizet forralt és cukrot adott hozzá, hogy forróbb legyen és jobban tapadjon.

Ezután a forrásban lévő keveréket az alvó férfira öntötte, majd sírva átrohant a szomszédaihoz, akiknek azt mondta, „lehet, megölte” a férjét. A kiérkező rendőrök az áldozatot eszméleténél, de a fájdalomtól meggyötörve találták, kórházba szállították, ám a teste harmadán súlyos égési sérüléseket szenvedő férfi elhunyt.

Smith egy idő után elismerte, hogy ő gyilkolta meg férjét, azonban azzal védekezett, hogy hirtelen felindulásból tette. A nyomozók szerint azonban a bizonyítékok azt mutatják, pontosan tudta, mire készül, amikor cukrot tett a vízhez, ez pedig az esküdtszék szerint bizonyítja, hogy előre eltervelten, bosszúból gyilkolt.”