Clouds
21 Budapest
Dollár
359,54 Ft
Euró
389,96 Ft
Font
443,99 Ft
Bitcoin
22,738 $

Múltidéző: egy F1-es motor brutális beindítása 2007-ből (videó)

TÉMÁK:
#Autó #Forma-1
Sport
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A hibrid érában hozzászokhattunk az alacsonyabb frekvenciájú, mélyebb, nem túl impozáns hangokhoz, azonban most mutatunk egy olyan videót, amibe beleborsódzik majd a hátatok!

A 2014-es Forma-1-es szezonnal kezdődően elbúcsúzhattunk a fülünk számára kedves V8-asoktól és beköszöntött az 1,6 literes V6-os turbók és a hibridrendszerek korszaka.

Soron kívül Több órára is kisüthet a nap kedden, ám éjszaka hózáporra is van kilátás

A 2007-es világbajnokság talán az egyik legizgalmasabb volt az összes közül. Az egész szezont a McLaren és a Ferrari dominálta, a két csapat vérre menő harcot vívott egymással.

A brit istállót kizárták a konstrüktőri pontversenyből a kémkedési botrány kirobbanása után, azonban egyéniben egészen az utolsó futamig vezették a ranglistát. Ekkor azonban Räikkönen és a Ferrari Massa segítségével behúzta a bajnoki címet, amit a maranellóiak azóta sem tudtak megismételni.

Ha a régi versenygépekre gondolunk, akkor mindenkinek egyből a V12-es és a V10-es szívómotorok ugranak be. Igaz, hogy hihetetlen teljesítményre és fordulatszámra voltak képesek, azonban a modernebb, 2005-2008 között tervezett V8-asok még őket is felülmúlták.

Garantáljuk, hogy az alábbi videó megtekintése után megjön majd a nosztalgia-hangulatotok, mert mi például ilyen brutális motorhang hallatán vissza szeretnénk ugrani egy évtizedet a motorsport történelmében.

A mérnöki munka csúcsa egy ilyen erőforrás – 19 ezres fordulatszámon 750-800 lóerő leadására volt képes.

Ha még tovább szeretnénk nosztalgiázni, akkor ajánljuk a következő videót is:

https://liner.hu/multidezo-senna-1988-as-dramaja-monacobol-ahol-tovabbra-sem-dontottek-meg-a-rekordjat-video/