Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,93 Ft
Bitcoin
16,621 $

Moszkva lezárásra készül, túl sok a koronavírusos beteg

Fotó: Unsplash/Michael Parulava
not image

Fazekas Kiara Barbara

2021. október 21. - 19:41

A legújabb korlátozásokra azt követően került sor, hogy Oroszország csütörtökön napi csúcsot jelentett a megbetegedések számában.

A moszkvai hatóságok újabb tíz napos zárlatot hirdettek, mivel a város kórházai küzdenek a Covid-fertőzések és -halálozások számának jelentős növekedésével.

Soron kívül Faragó Tamás megrendülten nyilatkozott Csapó Gábor haláláról

Jövő csütörtöktől, október 28-tól kezdve minden nem létfontosságú üzletet be kell zárni. Ez azt jelenti, hogy a gyárak, üzletek, éttermek, edzőtermek és szabadidős létesítmények zárva lesznek, csak a szupermarketek, gyógyszertárak és bizonyos egyéb szolgáltatások maradhatnak nyitva.

Kivételt képeznek a színházak és múzeumok, amelyek a teljes beoltottság mellett fél kapacitással működhetnek. Ez a rendszer a belátható jövőben is fennmarad.

Szergej Szobjanyin főpolgármester a honlapján közzétett beszédében azt mondta, hogy a fővárosban a „legrosszabb forgatókönyv“ szerint alakul a helyzet, és „az elkövetkező napokban“ rekordmennyiségű Covid-betegség várható.

Szerdán Vlagyimir Putyin elnök országos „munkamentes hetet“ hirdetett október 30-tól november 7-ig. A korlátozás – valahol a zárlat és a munkaszüneti nap között – egy praktikus találmány, amely a jelek szerint arra szolgál, hogy elkerüljék a vállalkozásoknak nyújtott költséges támogatásokat.

Annak ellenére, hogy Oroszország volt az első ország, amely a világon elsőként jelentette be a koronavírus elleni vakcinát, nehezen győzte meg saját polgárait, hogy oltassák be magukat. Eddig az ország 146 millió lakosából mindössze 45 millióan kaptak teljes körű oltást – írja a The Independent

Úgy tűnik, hogy a kormánytisztviselők és az állami televízió ellentmondásos egészségügyi üzenetei – amelyek a világjárvány felett aratott győzelmet hirdették, és eltúlozták az egészségügyi riadalmakat – hozzájárultak a gyenge oltásfelvételhez.

Csütörtökön Oroszországban napi rekordot döntött a koronavírus okozta halálesetek és az új Covid fertőzések száma. A 227 389 haláleset hivatalos száma messze a legmagasabb Európában.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.