Clouds
21 Budapest
Dollár
352,70 Ft
Euró
387,92 Ft
Font
435,24 Ft
Bitcoin
23,785 $

Meghalt egy fiú Montpellier-ben a francia és a marokkói szurkolók összecsapása miatt

Fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A francia és a marokkói szurkolók egy része egymásnak esett Montpellier-ben a világbajnoki elődöntő miatt, végül az incidensben érintett fiú életét már nem tudták megmenteni.

Várható volt, hogy lesznek összecsapások a francia és a marokkói szurkolók között a katari világbajnokság elődöntője miatt, amit Franciaország 2-0-ra nyert meg Marokkó ellen. Franciaország igyekezett a lehető legjobban felkészülni az eseményre, rengeteg rendőrt mozgósítottak.

Soron kívül Karácsony szerint gyorsabb és kiszámíthatóbb lett a buszközlekedés a Lánchídon

A rivális szurkolók nemcsak Párizsban csaptak össze egymással, hanem Montpellier-ben is, ahol egy fiú életét vesztette. A helyi önkormányzati hivatal által kiadott közleményben foglaltak szerint a fiút erőszakosan elgázolta egy autó a dél-franciaországi városban.

Ugyan még kórházba tudták szállítani, nem sokkal azután, hogy átvették, életét vesztette. A Sky News azt írja, hogy a járművet a tragédia helyszínének közelében találták meg, és a rendőrség már nyomoz az ügyben.

A közösségi médiában sok felvételt lehet találni az utcán lévő szurkolói tömegről. Párizsban a mérkőzést követően a tömeg feloszlatására rohamrendőrökre volt szükség, miközben a rivális szurkolók összecsaptak egymással.