Clouds
21 Budapest
Dollár
360,06 Ft
Euró
388,44 Ft
Font
433,44 Ft
Bitcoin
23,139 $

Argentína-Franciaország döntő lesz Katarban, Marokkó is kiesett

Fotó: EPA/Georgi Licovski
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Elmaradt a marokkói csoda a katari világbajnokság elődöntőjében Franciaország ellen, noha minden esélyük megvolt az egyenlítésre.

Noha Marokkó teljesen megérdemelten jutott el a katari világbajnokság döntőjéig, Franciaország egyértelműen favoritként várhatta a mérkőzést. A marokkóiak számára ez így is történelmi volt, ugyanakkor láthatták az első elődöntőt, amikor az argentinok esélyt sem adtak a horvátoknak, akik előtte a brazilokat ejtették ki.

Soron kívül A Fidesz szerint Gyurcsány pártja áll az orvosi kamara döntése mögött

Marokkó sokáig nem bírta a nyomást, nagyon bekezdtek a franciák, és már az ötödik percben vezetést szereztek egy furcsa kavarodás végén a 16-oson belül. Hernandez akrobatikus mozdulattal juttatta a labdát a hálóba, ami után a marokkói csapatnak rögtön váltania kellett.

A 10. percben befutott az első veszélyes ellentámadás, Ounahi sütötte el a jobb lábát, és Llorisnak tornáznia kellett, de résen volt. A 18. percben akár minden eldőlhetett volna, Giroud lövése a jobb kapufán csattant, közel voltak a második gólhoz.

Hamar jött a francia gól, de Marokkó nem adta fel

Mindeközben Saiss már a 21. percben elhagyta a játékteret sérülés miatt, Amallah állt be a helyére. A 36. percben Mbappé és Giroud is kihagyott egy hatalmas helyzetet, így félő volt, hogy ez előbb-utóbb visszaüthet.

A 44. percben Marokkó minden eddiginél közelebb került az egyenlítéshez, ráadásul a világbajnokság legszebb gólját lőhették volna meg. Yamiq tökéletesen ollózott, amiből kapufa lett, óriási szerencséje volt a franciáknak, akik nem egyszer nyomás alá kerültek, és Lloris sem unatkozott.

Marokkói nyomással kezdődött a második félidő, és mivel a franciák korábban nem rúgták be a helyzeteket, volt mitől tartaniuk. Hiába a lehetőségek, a nyomás, a 79. percben Franciaország ismét egy megpattant lövésből jutott ziccerhez, amit egészen közelről a csereként beállt Kolo Muani értékesített.

A rendes játékidőben és a 6 perces hosszabbításban már nem született több találat, ami Marokkó kiesését jelentette, míg Franciaországra Argentína vár a világbajnoki döntőben. A marokkói válogatottnak egyszerűen nem volt szerencséje, pedig több gólt is szerezhettek volna, míg az ellenfelük kétszer keveredett a kapu elé, és ez elegendő a döntőhöz.