Dollár
424,06 Ft
Euró
412,89 Ft
Font
461,74 Ft
Bitcoin
19,535 $

Mike Tyson jó pénzért ringbe szállna Logan Paullal

Fotó: MTI/EPA/Joe Scarnici
not image

Borbély Fanni

2021. október 2. - 16:13

A hírességek bokszmérkőzéseinek népszerűsége az elmúlt években meredeken emelkedett, és Mike Tyson a jelek szerint nyitott egy kifejezetten jövedelmező bemutató mérkőzés gondolatára.

A Hotboxin’ with Mike Tyson egyik legutóbbi epizódjában a rapper Freddie Gibbs megkérdezte, hogy a korábbi nehézsúlyú világbajnok hajlandó lenne-e megküzdeni Logan vagy Jake Paul ellen.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

“A pokolba is, igen! Az rengeteg pénz lenne”

– mondta Tyson.

Gibbs ezután megkérdezte Tysont, hogy melyik testvérével szeretne megküzdeni, mire Tyson jelezte, hogy Logan jobb párosítás lenne, mert közelebb áll hozzá méretben. Úgy tűnt, Tyson nyitott lenne az ötletre, ha Logan elég pénzt fizetne érte, mondván: “100 millió dollárért bármit megtesznek”.

Miután a sztárbokszolói karrierjüket a közösségi médiaszemélyiségek elleni küzdelmekkel kezdték, mindkét Paul testvérnek keményebb ellenfelekkel kellett megküzdenie az utóbbi időben. Jake két vegyes harcművészt is legyőzött Ben Askren és Tyron Woodley személyében, és most a bokszoló Tommy Furyval szeretne megküzdeni.

Logan legutóbbi meccse egy nyolcmenetes bemutató volt júniusban a korábbi világbajnok Floyd Mayweather Jr. ellen. A meccs több mint egymillió fizetős nézettséget hozott az MMA Fighting munkatársa, Damon Martin szerint, de az akció hiánya miatt elmarasztalták. A CompuBox szerint nyolc menetben összesen 71 ütést mértek egymásra.

Bár Logan megállta a helyét Mayweather ellen, egy Tyson elleni meccs sokkal veszélyesebb lenne: Mayweather egész karrierje során 66 kilóval vagy az alatt bokszolt, és védekező szellemű bunyósnak ismert. Tyson nehézsúlyú volt (90+ kg), és minden idők egyik legkeményebbje, aki 44 ellenfelet ütött ki karrierje során. Emellett viszonylag jó formában tartotta magát ahhoz képest, hogy 50-es évei közepén járó bunyós.

Egy Tyson-Logan Paul összecsapás valószínűleg rengeteg érdeklődőt vonzana, de az idősebb bokszolók bemutató mérkőzéseken való részvétele némi visszhangot váltott ki írja a Bleacher Report.

Az 58 éves Evander Holyfield és a korábbi UFC-sztár, Vitor Belfort közelmúltbeli mérkőzése széleskörű kritikát váltott ki, miután Holyfieldet az első menetben leállították. A korábbi nehézsúlyú bajnok Riddick Bowe szintén bokszolói visszatérést tervezett Lamar Odom ellen, de az egészségével kapcsolatos aggodalmakra hivatkozva visszalépett az 54 éves bokszolóval való mérkőzéstől.