Mentős rabolhatott el és erőszakolhatott meg egy fiatal lányt Ligetfalun

Fotó: Unsplash
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kollégái szerint meglehetősen ingerült volt az utóbbi időben, néhány nappal a lány eltűnése előtt pedig szabadságot vett ki.

A rendőrség szerint egy 54 éves férfi rabolta el és erőszakolta meg a Színművészeti Egyetem 22 éves hallgatóját, Soňát. A Joj TV értesülései szerint most hivatalosan is meggyanúsították különösen súlyos módon elkövetett nemi erőszakkal, amiért 15 évig terjedő börtönt kaphat.

Mint kiderült, a férfi Pezinokban él és évek óta mentősként dolgozik. Kollégái azt állítják, hogy az elmúlt hetekben meglehetősen ingerült volt, néhány nappal a fiatal nő eltűnése előtt pedig szabadságot vett ki – írta a Bors a Paraméterre hivatkozva.

Kifejtették, Ivo P.-t a Pezinská Baba síközpont közelében vette őrizetbe a rendőrség különleges egysége. Autóját vezette ekkor, amit le is foglaltak, ugyanis azt gyanítják, hogy múlt vasárnap ezzel a járművel rabolta el áldozatát.

A fiatal nőt eltűnése előtt utoljára hajnalban látták a ligetfalui Záporožská utcában, 150 méterre az otthonától. Miután bejelentés érkezett, a rendőrség azonnal keresni kezdte, és hétfőn reggel fél hétkor találták meg az Antolská utcában lévő kórház közelében.

Ezt követően Soňa-t kórházba vitték, ahol fény derült rá, hogy a férfi begyógyszerezhette. Ráadásul épp ilyen gyógyszereket foglaltak le korábban a mentős holmijai közül. Hozzátették, jelenleg újabb kihallgatás vár Ivo P.-re.