Megharagudott sógorára, ezért ráhúzta a kormányt

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Büntetőfékezés ügyében emelt vádat a Nyíregyházi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki gépkocsijával állt bosszút sógorán.

A vádirat szerint 2020 júliusában a vádlott és sógora Nyírkarászon tartózkodtak, és a vádlott azt látta, hogy a vele haragos viszonyban lévő sógora beül egy személygépkocsiba.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

A vádlott elhatározta, hogy beszélni fog a sógorával, ezért követte saját gépkocsijával a Petneháza felé tartó sógorát. Utóbbi gépkocsiban összesen négyen utaztak.

A vádlott a két település közötti útszakaszon utolérte a másik gépkocsit,annak előzésébe kezdett kb. 90-100 km/h sebességgel, és közben „ráhúzta” a kormányt az előzött járműre, így annak vezetője jobbra rántotta a volánt. Bevágott a megelőzött gépkocsi elé, és többször indokolatlanul fékezett, ezzel kényszerítette fékezésre és irányváltoztatásra a mögötte haladót.

Azt sem engedte a vádlott, hogy őt megelőzzék, áttért a szemközti sávba, váltogatta a sávokat, majd végül keresztbe állt az úttesten. Ekkor a másik gépkocsi visszafordult Nyírkarász irányába, azonban a vádlott utána hajtott, megelőzte, és ismét büntetőfékezéssel veszélyeztette az abban ülők életét.

Mikor a vádlott újra keresztbe állt az úttesten a gépkocsijával, a másik gépkocsi tolatva próbált menekülni, de a vádlott a gépkocsija lámpáit villogtatva követte, majd végül elhajtott a helyszínről.

Az ügyészség közúti veszélyeztetetés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, és azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottat, és tiltsa el a közúti járművezetéstől is, valamint pénzbüntetést is szabjon ki vele szemben.