Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,55 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,041 $

Máv-Volán: 2023. január 9-ig érvényesek a decemberi helyközi- és helyi bérletek

TÉMÁK:
#máv #Volán
Fotó: Facebook/MÁV
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A hivatalos tájékoztatás szerint január 9-ig érvényesek a decemberi helyközi- és helyi bérletek.

A decemberi havi és II. félhavi helyközi bérletek január 9-ig érvényesek a MÁV-Volán-csoport helyközi vonat és busz járatain. Továbbá azokon a településeken, ahol a Volánbusz helyi közszolgáltatási szerződés alapján közlekedteti buszait, szintén meghosszabbított ideig utazhatunk a decemberi helyi bérletekkel – olvasható a MÁV-csoport hivatalos közleményében.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

Az Építési és Közlekedési Minisztérium döntése alapján a 2022. december hónapra váltott havi és II. félhavi dolgozó és tanuló helyközi bérletekkel 2023. január 9., 23:59-ig lehet utazni a MÁV-START és a Volánbusz helyközi járatain. Továbbá csaknem mindegyik településen (Balmazújváros és Bátonyterenye kivételével), ahol a Volánbusz helyi közszolgáltatási szerződés alapján közlekedteti buszait, szintén január 9-ig érvényesek a decemberi helyi bérletek.

Ettől eltérően Szeged helyi közösségi közlekedésben a 2022. december havi (tanuló, nyugdíjas, dolgozó, kisgyermekes), 2022. IV. negyedéves, a 2022. II. féléves és a 2022. éves bérleteket is elfogadják január 9. nap végéig. Balmazújvárosban pedig a december havi teljes árú és tanuló bérleteket január 9-ig, a 4 havi (szeptember-december közötti) tanuló bérleteket január 20-án éjfélig fogadják el a helyi Volánbusz járatokon.

Bátonyterenyén pedig január 15. nap végéig utazhatunk a december havi és szeptembertől decemberig szóló 4 havi teljes árú és tanuló bérletekkel a helyi buszokon. A meghosszabbítás célja, hogy megkönnyítsék az utasok sorban állás nélküli bérletvásárlását az új év elején.

A tapasztalatok szerint a téli szünet utáni iskolakezdésnél hosszabbra nyúlhat a várakozás a jegypénztáraknál és a jegykiadó automatáknál, az intézkedés abban is segít, hogy több idő legyen beszerezni az iskola és munkakezdésre az új bérleteket. A gyorsabb kiszolgálás érdekében a jegy- és bérletvásárláskor továbbra is érdemes a MÁV Appot, a jegykiadó automatákat és a Közlekedési Mobiljegy alkalmazást használni.