Dollár
386,93 Ft
Euró
394,77 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
23,954 $

Figyelem: több megyében is másodfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt

Fotó: Unsplash/Call Me Fred
not image

Takács Petra

2022. augusztus 5. - 11:07

Az OMSZ péntekre több megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki, mivel egyes területeken akár 37 fok is lehet, csapadék nélkül.

Több megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki a hőség veszélye miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Soron kívül Orosz védelmi miniszter: az szíriai terroristák hamis videókat forgatnak civilekre mért orosz csapásokról

A meteorológiai szolgálat honlapján péntek délelőtt közzétett veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Fejér, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád és Békés megyében van érvényben másodfokú figyelmeztetés.

Vas, Zala, Veszprém, Somogy, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben pedig elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt.

Azt írták: pénteken tovább fokozódik a hőség, a nyugati és észak-északkeleti megyék kivételével a legtöbb helyen már 27 Celsius-fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet. A nagyobb városokban azonban már 28-29 fok közötti értéket is elér az átlaghőmérséklet – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint derült, száraz idő várható, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 fok között valószínű. Késő estére többnyire 21 és 27 fok közé hűl le a levegő. Jelezték: az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél.

(MTI)